Kontaktgrupper

Din egen lille familie

Heldige dig!

Som en del af dit efterskoleophold får du dig en reservefamilie. En blanding af mennesker du måske aldrig selv ville have valgt - præcis ligesom din egen familie. Her får du en lille flok i det store fællesskab, hvor du kan være tryg og hudløst ærlig. 

Hvad er et sogn?

På Sydvestjyllands Efterskole har hvert værelse et badeværelse, de deler med naboværelset. De to værelser kaldes også et sogn. Du mødes med dem, når du skal børste tænder eller hælde vand i en kande, måske låner man hinanden noget kakao eller tandpasta osv. Det er bare mega hyggeligt med et sogn og også en god mulighed for at snakke med flere. Et sogn er egentlig bare en rigtig tæt nabo, man knytter tætte bånd med, fordi man mødes hver morgen og aften. 

Hvordan fungerer en kontaktgruppe?

En kontaktgruppe er 2 sogn sammen i en snakke-gruppe. Man mødes med gruppen en gang om ugen og snakker sammen, spiser kage og spørger ind til hinanden. Man tager også ud på kontaktgruppeture for at lære hinanden bedre at kende og opleve noget sammen. 

Hvad er en kontaktlærer?

En kontaktlærer er kontaktgruppens ekstra mor eller far på efterskolen. Det er læreren, du kan gå til med alt mellem himmel og jord. Nogle gange er det planlagt i skemaet, at man skal snakke med sin kontaktlærer, for at vedkommende ved, hvordan du har det på skolen. Kontaktlæreren er rigtig rar at snakke med, og man kan stole 100% på, at han eller hun vil gøre sit bedste for, at man får sit livs bedste år på efterskolen. 

Tekst af: 
Ida Marie - 9. kl.

Mere kærlighed, tak!

"Kontaktgruppen hjalp mig"

"For mig var kontaktgruppen en gruppe, der hjalp mig til at snakke med flere forskellige. Den var en god hjælp helt fra starten, hvor man ikke rigtig kendte nogen og ikke helt vidste, hvem man lige kunne gå til."

Ida Marie - 9. kl.